Centerns Magnus Larsson: ”Vi gläds över resultatet”

Oskarshamn Artikeln publicerades

– Centerpartiet har vuxit sig starkare i Oskarshamn. Vi gläds åt det resultatet, säger Magnus Larsson.

Centerpartiets Magnus Larsson kan konstatera, när rösterna från de 17 distrikten räknats, att partiet ökat lite grand, till 5,4 procent, och får därmed ytterligare ett mandat i fullmäktige och har nu tre platser.

– Vi gläds naturligtvis över resultatet. Centern gick fram i riksdagsvalet, vi gick framåt i kommunvalet och, som det ser ut innan allt är färdigräknat, också i landstinget.

 Magnus Larsson var på C-distriktet valvaka i Högsby, och följde kommunvalssammanräkningen därifrån.
Foto: Loe Önnered
Magnus Larsson var på C-distriktet valvaka i Högsby, och följde kommunvalssammanräkningen därifrån.

Centern har regerat de sista fyra åren tillsammans med S, V och MP.

– Miljöpartiet får lämna. Om vi kan få i hop en Allians vet vi inte än. Men jag kan konstatera att den rödgröna sidan även utan Miljöpartiet är större än Alliansen just nu, säger Magnus Larsson.

Han tillägger att mandaten i fullmäktige kan ändras när de så kallade onsdagsrösterna räknats.

– Men nu har väljarna sagt sitt. Det resultat vi får måste vi förhålla oss till och vi politiker och politiska partier har ett ansvar för att vi hanterar det på bästa sätt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.