Anställd misstänks för stöld på OKG

Oskarshamn Artikeln publicerades

Åklagare misstänker att en man, anställd hos en underleverantör hos OKG, har stulit datorutrustning för minst 350 000 kronor av sin uppdragsgivare.

Under måndagseftermiddagen häktades en man för en omfattande stöld på OKG. Enligt åklagaren Magnus Ling handlar det om varor värda minst 350 000 kronor. Åklagaren är i övrigt väldigt fåordig.

– Det är allt jag kan säga i nuläget, säger Magnus Ling. Nu har jag fram till den 26 november att väcka åtal.

Enligt häktningsframställan ska stölderna ha pågått från juni i år till den 14 november. Det är datorutrustning som har stulits. Det har främst handlat om bärbara datorer men också mjukvaror. Det var OKG själva som polisanmälde stölden.

– Det har funnits misstankar under en längre tid, säger Anders Österberg informationschef på OKG. I övrigt kan jag inte säga mycket mer då detta är en polisutredning.

Det är en i sammanhanget omfattande stöld.

– Vi har lyckligtvis inte varit i närheten av den här omfattningen tidigare, säger Anders Österberg.

Hur är relationen till företaget där den misstänkte arbetar?

– Vi utgår ifrån att de kommer att säkerställa att deras rutiner fungerar i fortsättningen, säger Anders Österberg.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.