Anställd misstänks för stöld på OKG

Oskarshamn Artikeln publicerades

Åklagare misstänker att en 39-årig man, anställd hos en underleverantör hos OKG, har stulit datorutrustning för minst 350 000 kronor av sin uppdragsgivare.

Under måndagseftermiddagen häktades en 39-årig man för en omfattande stöld på OKG. Enligt åklagaren Magnus Ling handlar det om varor värda minst 350 000 kronor. Åklagaren är i övrigt väldigt fåordig.

– Det är allt jag kan säga i nuläget, säger Magnus Ling. Nu har jag fram till den 26 november att väcka åtal.

Enligt häktningsframställan ska stölderna ha pågått från juni i år till den 14 november. Det är datorutrustning som har stulits. Det har främst handlat om bärbara datorer men också mjukvaror. Det var OKG själva som polisanmälde stölden.

– Det har funnits misstankar under en längre tid, säger Anders Österberg informationschef på OKG. I övrigt kan jag inte säga mycket mer då detta är en polisutredning.

Det är en i sammanhanget omfattande stöld.

– Vi har lyckligtvis inte varit i närheten av den här omfattningen tidigare, säger Anders Österberg.

Hur är relationen till företaget där den misstänkte arbetar?

– Vi utgår ifrån att de kommer att säkerställa att deras rutiner fungerar i fortsättningen, säger Anders Österberg.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.