Ännu en kvinna till sjukhus efter misstänkt drogning

Oskarshamn Artikeln publicerades

En kvinna i 20-årsåldern befann sig på en krog i Oskarshamn vid 01-tiden på natten mot söndagen. Plötsligt kom hon in i ett tillstånd hon inte kände igen.

Hon beskrev det som att hon inte kunde kontrollera kroppen, hon fick andnöd och kramper. Med hjälp av anhöriga larmades en ambulans och kvinnan fördes till sjukhus. Det togs prover på den unga kvinnan men man kunde inte hitta spår av droger i kroppen.

– Sjukhuspersonalen har sagt tidigare att de kan ha svårt att hitta nya syntetdroger som säljs på nätet, säger Robert Loeffel, presstalesperson på polisen.

Det har varit ytterligare två liknande incidenter i Oskarshamn bara i vår, men då på en annan krog. I slutet av februari misstänktes en annan 20-årig kvinna ha blivit drogad på utestället och hon fördes till sjukhus med ambulans där man upptäckte spår av något preparat i hennes blod. Ungefär två veckor senare var det en 25-årig kvinna som upplevde samma sak och sökte vård.

– Vårt råd är att är man ute på krogen och ställer ifrån sig drinken eller ölen så är den förverkad. Oavsett om man har bett någon annan att passa den, säger Robert Loeffel.

Brottsrubriceringen är misshandel. Det finns ingen misstänkt