Artiklar om jon engström

Doktorn, godsägaren och tidningsmannen Jon Engström i form av Länsmuseets Peter Danielsson drog storpublik till Kvarnholmen på lördagen. Uppemot 450 personer följde honom i spåren under två rundvandringar, bland annat till Lilla Torget och fick höra åsikter om både landshövdingen och rektor Dahm.
Foto:
Kalmar 19 november

Många följde i Engströms spår

För var det något som Barometerns grundare Jon Engström inte ville, så var det just att bli överkörd. Det var...

Paul Torstensson är den 27:e ägaren av Knapegården i Rockneby. Gården fanns redan på Gustav Vasas tid, men fick sitt nuvarande utseende under 1830-talet. Barometerns grundare Jon Engström bodde här med syskon och syskonbarn och använde länge huset som sin enmansredaktion innan han flyttade verksamheten till Kvarnholmen. Där återfinns tidningen fortfarande, 175 år efter första utgivningen den 2 oktober 1841.
Foto:
Kalmar 30 september

Idyll i Rockneby blev Barometerns vagga

Numera är det Paul Torstensson som äger fastigheten och i de två flyglarna bor flera familjer, bland annat sonen Max...

"Allt börjar och slutar med publiken. Om lokaltidningarna inte lyckas vara relevanta för sina läsare är det kört." Medieforskaren Jonas Ohsson har sin bas vid institutionen för journalistik, medier och kommunikation i Göteborg. Men på semestern var han hemma i Kalmar och då passade Barometern på att fotografera honom.
Foto:
Kalmar 19 augusti

"Maktkamp som osade av partipolitik"

Barometern fanns alltid hemma på köksbordet. – Men som tonåring var jag mest intresserad av sport- och tv-sidorna,...