Artiklar om cementa

EllaBritt Andersson och Ulrika Hävre från Södra Möckleby hoppades på positiv stämning vid mötet i Södra Möckleby Folkets Hus på onsdagen. Kommunens projekt Kraftsamling Sydöland ville mobilisera krafterna för att öka jobb och inflyttning och behålla samhällsservice när Cementa stänger ned tillverkningen av anläggningscement i slutet av april.
Foto:
Öland 6 mars

Många idéer när Sydöland kraftsamlade

Ett 90-tal personer, däribland ledande tjänstemän och politiker från Mörbylånga kommun, dök upp för att säga...

”Det finns jobb, det hör vi när vi pratar med företagen Men många företag har svårt att hitta rätt kompetens”, säger Anna Gustafsson (vänster) integrationssamordnare Mörbylånga kommun. Här med Mörbylångapolitikern Per-Olov Johansson (C) vid konferensen på Skansen med arbetsförmedlingen och Mörbylånga, Kalmar, Nybro, Emmaboda, Torsås och Borgholms kommuner.
Foto:
Öland 6 mars

Jobbmässa ska fånga upp Cementa-anställda

– Detta är ett unikt tillfälle för arbetsgivare att få nära kontakt med arbetssökande. Inbjudan är öppen för...

– Vår ledning säger att företag har hört av sig till Cementa om att de behöver personal, men vi har själva inte haft sådana kontakter. Vi ska höra med våra medlemmar vad de tänker om omställning, kanske de vill utbilda sig till något annat, säger vice ordförande Lukas Nilsson, klubbordförande Tomas Olofsson och Andreas Johansson som arbetar på fabriken och sitter i IF Metalls klubbstyrelse. Cementas ledning säger sig vilja genomföra nedläggningen ansvarsfullt.
Foto:
Öland 28 januari

Cementas nedläggning: ”Det är tufft innanför grindarna nu”

Det säger Andreas Johansson, en av 75 anställda på Cementas fabrik i Degerhamn, och som nu riskerar bli arbetslös....