Wikegård först ut med gaycamping

Öland Artikeln publicerades

På söndag hissas prideflaggan som blir startskottet för gaycampingen i Wikegårds semesterby.
– Någon måste ju vara först, säger ägaren Fredrik Fredriksson.

Senare i sommar anordnar Wikegårds semesterby en Sexsibilityfestival och på söndag hissar bland andra paret Bjarne Nyström och Fredrik Martin prideflaggan på området.
– Det finns en stor marknad inom Pride och någon måste bana för nya vägar. Jag tar gärna på mig att vara den personen, säger Fredrik Fredriksson.
Campingplatser som riktar sig till HBTQ-kretsen är populära utomlands, främst i USA och Kanada, men ingen har riktigt tagit steget i Sverige förrän nu. Campingen blir Sveriges enda för homosexuella, bisexuella, transpersoner och queer-personer, men enligt Fredrik Fredriksson ändrar den nya riktningen inte hur campingen ser ut i dag.
– Tanken är att ge gaypersoner en mötesplats på ön. Vissa campingar fokuserar på barnen med lekland och aktiviteter, vi fokuserar på det här.
Fredrik Fredriksson menar att det är viktigt att läsa av marknaden och tror samtidigt att det är positivt att ett så pass litet företag tar ett steg som detta.
– En liten aktör kan göra stort och samtidigt kan vi ta en eventuell ekonomisk smäll, om det skulle bli så.
Fredrik Fredriksson anser även att det är viktigt att nischa sig i branschen.
– Men det är absolut ingen sexcamping. På semestern ska man ta det lugnt och träffa andra likasinnade. Gaykretsen är en stor och solid grupp och självklart finns det en bra marknad för oss i det. Pride ligger i tiden nu och någon måste vara först, säger han.