Wärenfalk: ”Konstigt att det aldrig blir rätt”

Mörbylånga Artikeln publicerades

Högstadiefrågan har följt med under hela mandatperioden. Men bygget borde ha startat för länge sedan, säger oppositionsledaren Matilda Wärenfalk (S).

Matilda Wärenfalk (S).
Matilda Wärenfalk (S).

S och M är överens om att ett kommunalt högstadium i Färjestaden behövs.

– Det har tagit tio gånger så lång tid som det borde och jag önskar att vi hade kommit längre. Det är tråkigt att det har varit så många turer, säger Matilda Wärenfalk.

Hon tycker att det är symptomatiskt för Mörbylånga.

– Det är det som gör mig bekymrad. Det är konstigt att det aldrig blir rätt från början. Man springer iväg åt fel håll i så många frågor.

– Det handlar inte bara om skolan. Det mesta tar mycket längre tid än i andra kommuner. Just att man inte har koll på läget eller på ekonomin och ständigt måste göra brandkårsutryckningar vill vi ändra på. Kommunen behöver bättre styrning och ledning.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.