Vallokalerna har stängt

Borgholm Artikeln publicerades

Skyltarna har tagits ned och allt valmaterial slängts. Nu är räkningen igång och folkomröstningen räknas sist.

Christer Johnsson och Lars-Göran Andersson slänger valsedlar och städar upp i lokalen inför räkningen av alla röster som lämnats in.
Foto: Maria Alåsen
Christer Johnsson och Lars-Göran Andersson slänger valsedlar och städar upp i lokalen inför räkningen av alla röster som lämnats in.

På Folkets Hus gjordes den sista röstningen tio minuter i nio. Ett ungt par som skyndade sig in för att hinna lämna sina röster innan vallokalen stängdes.

Borden flyttades om och rösterna delades upp i två olika lådor en för EU-valet och en för folkomröstningen.

– När vi räknar är dörrarna olåsta. Det är bestämmelserna. Allmänheten ska kunna ta sig in och titta när vi räknar o de vill, säger Christer Johansson, valarbetare.

Samtliga valdistrikt rapporterar in resultaten och när det gäller folkomröstningen på Öland så uppdateras resultaten kontinuerligt på Mörbylånga kommuns och Borgholm kommuns hemsida.

Läs mer om folkomröstningen:

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.