Kvinna allvarligt skadad i olyckan på 136:an

Algutsrum Artikeln publicerades
Trafikolyckan inträffade strax söder om infarten till Algutsrum på väg 136. De inblandade fordonen fick bärgas från platsen.
Foto: Läsarbild
Trafikolyckan inträffade strax söder om infarten till Algutsrum på väg 136. De inblandade fordonen fick bärgas från platsen.

En kvinna i 40-årsåldern skadades allvarligt i tisdagseftermiddagens trafikolycka på väg 136 utanför Algutsrum. Ytterligare tre personer, en man och två barn, skadades lindrigt.

Vid 16.40-tiden kom larmet om trafikolyckan i norrgående riktning på 136:an strax söder om infarten till Algutsrum, där två filer blir en för bilisterna.

Enligt räddningstjänsten hade en bil fått motorstopp varpå ett annat fordon krockade med den stillastående bilen.

Fyra ambulanser skickades till platsen och totalt fyra personer fördes till sjukhus, en man och en kvinna i 40-årsåldern samt två barn. Kvinnan från Öland konstaterades ha ådragit sig allvarliga skador, enligt Länssjukhuset i Kalmar, de övriga hade lindriga skador.

Olyckan och det efterföljande räddningsarbetet som pågick till 18-tiden orsakade problem för övriga trafikanter – med långa köer norrut sedan trafiken stängts av.

Nu vidtar en polisutredning för att utröna det exakta händelseförloppet kring olyckan – samt för att reda ut eventuell skuldfråga.