Svärdotter skapar insamling för Arne Svensson och hans FIK Färjestaden

Färjestaden Artikeln publicerades
Isabella Olsson står bakom insamlingen för Arne Svensson och FIK.
Isabella Olsson står bakom insamlingen för Arne Svensson och FIK.

I söndags brann friidrottsklubben Färjestadens materialförråd ned, nu har en insamling skapats för att hjälpa till.

I söndags rapporterade Barometern att ett förråd vid Arnevallen i Färjestaden på Öland brunnit ned. Förrådet tillhörde friidrottsklubben FIK och där förvarades bland annat stavar till stavhopp och diverse gymutrustning till ett värde av ungefär en halv miljon. Nu har Isabella Olsson, från Färjestaden, startat en insamling till föreningen.

– Jag har egentligen ingen koppling till klubben i sig utan det är på grund av att det är min svärfar, Arne Svensson, som driver klubben och har gjort det under väldigt många år som jag startat den här insamlingen.

Målet för insamlingen var 1000 kronor till att börja med men den sammanlagda summan var strax efter klockan 21 på måndagskvällen uppe i hela 11 440 kronor.

– Det kändes så tragiskt att få höra att det brunnit, det läggs ned så mycket ideell arbetskraft där och det är ju många barn som är aktiva i klubben också. Än så länge är det ju inga jättesummor som samlats in men det känns bra att många engagerar sig och som man brukar säga, många bäckar små, säger Isabella Olsson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.