Stora vattenläckan lagad - men gata fortfarande avstängd

Färjestaden Artikeln publicerades
Mörbylånga kommun är på plats och arbetar på Brandstationsgatan.
Foto: Sofia Hedman
Mörbylånga kommun är på plats och arbetar på Brandstationsgatan.

En stor vattenläcka upptäcktes på fredagsmorgonen.

Vid 12.40-tiden, efter flera timmars arbete, hade man lyckats laga läckan - men den intilliggande vägen var fortfarande avstängd.

Vid 08.20-tiden upptäcktes en stor vattenläcka på Brandstationsgatan i Färjestaden, i området bakom Köpstaden. Gatan har stängts av för trafik tills vidare, enligt ett meddelande på Mörbylånga kommuns hemsida.

– Vi fick inrapporterat i morse om att det kom vatten ur gatan. Det är ett rör som läcker. Nu har vi spärrat av vägen och börjat gräva, säger Peter Eriksson, rörnätschef på Mörbylånga kommun.

Trafiken har fått ledas om och Ölands trädgårdsprodukter samt verksamheterna i Ölands köpstad står utan vatten.

Foto: Sofia Hedman

– Vi kommer köra ut vatten till dem. Men inga boende är drabbade av läckan, säger Eriksson.

Hur länge kommer ert arbete pågå?

– Jag skulle säga att det kommer pågå hela dagen. Det tryckte upp rejält med vatten och började troligtvis läcka någon gång under natten.

Det är oklart varför läckan har uppstått.

Foto: Sofia Hedman

– Rören är inte jättegamla samtidigt inte nya heller. Det rör sig mycket i marken när det är så blött och det kan räcka för att röret ska spricka, säger Peter Eriksson.

Åsa Bigelius är centrumledare på Ölands köpstad.

– Vi har inget vatten alls, men kommunen är på väg med vattentankar till de mest vattenkrävande verksamheterna. Hur länge det kommer pågå vet vi inte alls, säger Bigelius.

Vid 12.40-tiden meddelade Mörbylånga kommun att läckan är lagad och att vattnet kopplats på igen. Vägen är dock fortfarande avstängd så länge efterarbetet pågår.

HÄR INTRÄFFADE VATTENLÄCKAN: