Stickprov på norra Öland: Två rattfyllor och saknade körkort

Löttorp Artikeln publicerades
Foto: Elin Palmborg

Resultatet efter polisens trafikkontroller på norra Öland under halva fredagen: Tre förare som blåste positivt, två misstänkta rattfyllor och två olovliga körningar.

Polisens trafikkontroller på norra Öland under morgonen och förmiddagen i fredags resulterade i tre förare som blåste positivt med två misstänkta rattfyllor som följd. Två förare körde också sina respektive bilar utan giltiga körkort.

En man i 70-årsåldern är misstänkt för grovt rattfylleri efter att ha fastnat med 1,08 promille alkohol i blodet i Källa. En man i 60-årsåldern blåste 0,20 promille i Löttorp och är nu misstänkt för rattfylleri. En tredje förare, i Böda, blåste också positivt, 0,03. Gränsen för rattfylleri går vid 0,2.

Polisen stoppade också en man i 80-årsåldern i Böda, föraren saknade giltigt körkort och är nu misstänkt för olovlig körning. En kvinna i 40-årsåldern saknade också behörighet vid en kontroll i Löttorp. Föraren, som är misstänkt för olovlig körning, är även rapporterad efter att ha gjort en u-sväng på ett spärrområde.