Snart öppnar Färjestadens nya konditori

Färjestaden Artikeln publicerades
Hembageriets lokaler på Storgatan har delats i två delar och inrymmer nu ett elföretag och snart även ett nytt konditori.
Hembageriets lokaler på Storgatan har delats i två delar och inrymmer nu ett elföretag och snart även ett nytt konditori.

För drygt ett år sedan försattes Färjestadens hembageri i konkurs – efter nästan hundra år på samma adress på Storgatan. Nu öppnar snart ett nytt konditori i den omgjorda lokalen.

Det var i februari förra året som tidningen berättade om konkursen för anrika Färjestadens hembageri, som funnits på samma adress sedan 1920-talet.

När lokalerna sedan gjordes om stod det klart att ett nytt konditori flyttar in när Fiesta expanderar och tar klivet från Kalmar till Öland. Nu står det klart att det nya konditoriet öppnar den 25 april.

– Det är roligt för Färjestaden att det blir lite mer liv i centrum, sade Ulla Hvitfelt, som tillsammans med Håkan Andersson köpte hembageriets lokaler efter konkursen, i en intervju med tidningen tidigare i vintras.

 

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.