Öland Artikeln publicerades

Tror du att åldern har någonting med att göra hur man röstar?

Elvira Linåker, 89år, Borgholm

– Jag ska rösta och jag har bestämt mig men jag säger inte hur jag ska rösta. Det är svårt att svara på om ålder påverkar hur man röstar. Det tror jag inte. Det är nog olika hur man bestämmer sig.

Martina Oskarsson, 27 år, Borgholm

– Jag ska rösta. Det är alltid viktigt att göra det eftersom det är en rättighet vi har. Jag tror att fler äldre kanske vill ha kvar det som det är nu.

Bo Sjögren, 57 år, Borgholm

–Jag har inte röstat än men jag ska. Det är svårt att säga om åldern påverkar men det kan vara så att fler äldre vill ha kvar det som det är, eller att fler röstar.

Emma Eriksson, 34 år, Borgholm

– Jag ska rösta. Jag vet inte om åldern påverkar men det tror jag. Det kan bli så att det blir tvärt om den här gången, att Mörbylånga vill men inte Borgholm.

Kent Nilsson, 78 år, Borgholm

– Jag tror att åldern har betydelse. Fler äldre tycker nog att det är lika bra att slå ihop till en enda kommun.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.