Riktig midsommar i Eriksöre

Öland Artikeln publicerades

Små grodorna ljuder ur högtalarna. Barn och föräldrar dansar runt midsommarstången i flera ringar. Det är en riktig midsommar på Eriksöre Camping.

- Jag har aldrig sett något liknande. Det är så annorlunda säger Darlene Weinstein, nyss influgen från San Diego i USA tillsammans med sin svenska svägerska.
Det exotiska som försiggår framför amerikanskans ögon kryddas med en viss dramatik. Två gånger är midsommarstången på väg att välta över den täta folksamlingen. Båda gångerna fångas stången upp av kvicka män från föreningen Lions, som slår några extra pålar tills den står säker.
Det är Lions som anordnar midsommarfirandet på Campingen och det har man gjort i åtskilliga år.
- Vi har gjort det varje år i 49 år, berättar Lionsmedlemen Lasse Stjernfelt och tillägger att pengarna de samlar in går till behövande.
Firandet är välbesökt, mycket familjärt, men också en smula kaotiskt med tanke på att det utspelar sig mitt i ett nöjesfält. Det är inte alla barn som vill hoppa groda runt midsommarstången. Cajsa Olsson har just åkt karusell och när hon får frågan om hon ska dansa pekar hon på bort mot Bungyjumpingen.
- Jag vill dit.