Populär bilträff tar paus under 2019: ”Går inte ihop sig”

BORGHOLM Artikeln publicerades
Så här såg det ut vid fjolårets bilträff i Borgholm.
Så här såg det ut vid fjolårets bilträff i Borgholm.

Bilträffen Brittish Car Meet som återuppstod i Borgholm i fjol tar nu en ny paus.

”Tyvärr går inte budgeten ihop sig för 2019 och vi är redan sent ute”, skriver arrangörsgruppen som dock räknar med att vara tillbaka igen 2020.

Sammankomsten för brittiska bilvurmare var länge ett stående inslag på somrarna i Borgholm. 2009 tog evenemanget en paus, för att återkomma igen i fjol.

– Vi har fått påtryckningar från flera klubbar som ville att vi skulle komma tillbaka. I somras hade ett gäng bilägare från södra Sverige med sig en banderoll med texten ”Vi saknar British Car Meet” och då var vi bara tvungna att tänka om, sa en av arrangörerna, Jörgen Wikestam, till Barometern då.

Men någon ny träff blir det inte i år. I ett inlägg på sin Facebooksida skriver arrangörsgruppen att man, trots den positiva comebacken, inte lyckats hitta sponsorer för att bland annat kunna boka band och konferencier.

”Vi vill heller inte göra en budgetversion av British Car Meet. Både deltagare och publik har vant sig vid en viss nivå och den vill vi inte under några omständigheter sänka”, skriver arrangörerna och tillägger att ambitionen är att återkomma 2020.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.