Ölandsrevyn ger sig in i hetluften

Mörbylånga Artikeln publicerades
Nicklas Elgan, Birger Wadsten, Jan Kerbosch, Caroline Johansson, Simon Almljung-Törngren, Jonas Rydeberg och Anita Dehlin har tagit plats i bastun, där de laddar för Årets Ölandsrevy ”I hestaste laget
Foto: Privat och Simon Almjung-Törngren
Nicklas Elgan, Birger Wadsten, Jan Kerbosch, Caroline Johansson, Simon Almljung-Törngren, Jonas Rydeberg och Anita Dehlin har tagit plats i bastun, där de laddar för Årets Ölandsrevy ”I hestaste laget" med premiär sista helgen i januari.

Det blir bastuhett i nya Ölandsrevyn vars nummer just nu växer fram. Ämnen som den varma sommarens grillförbud och turerna kring Svenska akademin avhandlas när ”I hetaste laget" får premiär nästa år.

Det råder ingen brist på ämnen att skruva till när gänget nu skriver klart manus. Det mesta är redan klart och det varma sommarvädret har varit en stor inspiration, berättar Jonas Rydeberg. Valet i Sverige och lokalt kommer att finnas med så klart.

– Vi visste ju att det var val och att Mörbylånga fått nytt kommunalråd kommer vi att uppmärksamma. Det har också varit ett annat val som försvann lite i skymundan, om vi ska behålla sommartid eller inte. Det tycker vi är intressant och det ska vi kommentera förstås, säger revypappan Jonas Rydeberg.

– Det är en lokal revy som handlar om mycket av det som hänt på Öland, men vi tittar också på det som hänt i Kalmar-Sverige-världen.

Sista helgen i januari har Ölandsrevyn premiär på Ladan i Färjestaden. Sedan turnerar föreställningen vidare till Torngård, Runsten, Borgholm, Föra och Källa.

– Det har blivit olagligt att köra bil och prata i telefon, det har vi gjort en sketch av. Båten som styrde fel och gick på grund utanför Oskarshamn är också med och simhopparen i Kalmar, statyn som blev av med en arm, den har vi skrivit en sång om, berättar Jonas Rydeberg.