Nya provsvar om vattnet i Böda

Böda Artikeln publicerades

För höga tarmbakterier i Böda hamn gjorde att kommunen valde att avråda människor att bada där. Nu har kommunen fått nya provsvar.

I måndags togs nya prover på vattnet i Böda hamn för att se om värdena i vatten hade bättrat sig. Som tidningen tidigare rapporterat visade de första proverna från sommaren att det fanns för mycket tarmbakterier i vatten vid Böda hamn. I samband med detta beslutade kommunen att avråda från bad vid Böda hamn och Borgholm Energi AB fick i uppdrag att sätta upp skyltar vid badplatsen.

Borgholms kommun skrev under morgonen på sin hemsida att de har fått tillbaka provsvar som visar att det är fritt att bada i Böda hamn igen. Proverna visade att vattnet var tjänligt och att det inte förekommer någon algblomning.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.