Efter svåra branden – här invigs den nya butiken: ”Helt otroligt”

Sandvik Artikeln publicerades
Stina och Yvonne Lind, mor och dotter, kramas om under invigningen av den nya butiken. ”Det känns helt otroligt”, säger Yvonne Lind som äger butiken.
Foto: Emma Arenius
Stina och Yvonne Lind, mor och dotter, kramas om under invigningen av den nya butiken. ”Det känns helt otroligt”, säger Yvonne Lind som äger butiken.

För nio månader sedan totalförstördes Icabutiken i Sandvik i en brand.

På lördagen invigdes den nya butiken.

– Det känns helt otroligt, säger ägaren Yvonne Lind.

Den 21 september bröt en kraftig brand ut i en lastbil i Sandvik. Branden spred sig till den intilliggande Ica-butiken som totalförstördes.

Initialt var det oklart huruvida butiken skulle byggas upp igen eller inte. Men när många i och kring Sandvik slöt upp och visade sitt stöd fick ägaren Yvonne Lind ny energi.

– Stödet var helt fantastiskt från första stund. Det var därför vi valde att fortsätta, sa hon till tidningen i slutet av mars.

Foto: Emma Arenius

Sedan dess har mycket hänt och nu är den nya butiken klar. På lördagen invigdes den med pompa och ståt inför en stor folksamling.

– Det känns helt otroligt att det blev färdigt överhuvudtaget. Branden hände för nio månader sedan och för sju månader sedan bestämde vi oss för att bygga upp butiken på nytt. Jag erkänner att många gånger undrade jag vad jag har gjort, säger Yvonne Lind.

Foto: Emma Arenius

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.