Nästan 200 hushåll var utan ström

Borgholm Artikeln publicerades

Strax före klockan 13 på måndagen blev 192 av Eons kunder i Borgholms kommun utan ström. Det rörde sig om hushåll söder om Borgholm, i Räpplinge-trakten.

Strax efter klockan 18 var strömmen ännu inte tillbaka.

– Vi har folk ute i fält som patrullerar gatorna och ser över luftlinorna som går där. Vi har hittat på ett ungefär var felet är men har inte kunnat identifierat det exakta felet ännu, säger Stina Albing på Eons pressjour.

Går det att säga någon ungefärlig tid som problemet ska vara åtgärdat?

– Jag sa tidigare att det troligtvis inte skulle vara löst innan klockan 18 och det är det tyvärr inte. Men de som felsöker jobbar så snabbt de kan för att lösa problemet.

Vid 20-tiden hade Eon lyckats koppla om så att majoriteten av kunderna fått tillbaka strömmen. Men fortfarande var strax över 70 hushåll utan ström.

– För att kunna utföra den här åtgärden på ett så säkert sätt som möjligt behöver vi ha ut en maskin på fält. Just nu väntar våra montörer på att den ska komma ut så att vi kan byta komponenten som är trasig. Vilket medför att det kan dröja till fram emot 23 på kvällen tills samtliga fått tillbaka strömmen, säger Stina Albing.

Strax före midnatt hade samtliga hushåll utom tre fått tillbaka strömmen.