Kommunens badplatser är godkända för simning

Mörbylånga Artikeln publicerades

Det har gjorts vattenprover på alla kommunens badplatser och vattnet har blivit godkänt för simning. Badplatsen i Näsby har också fått bättre prover än föregående år.

Förutom godkända vattenprover har nästan alla badplatser i Mörbylånga kommun även fått en hög kvalificering. Den enda badplatsen som inte fått det är Näsby, men det har inget att göra med årets provtagningar berättar Anna Hagberg, hälsoinspektör på Mörbylånga kommun.

– I år har proverna varit oerhört bra. När man gör en klassificering på en badplats gör man det på tidigare år. Så att det står att det är i dåligt skick beror på tidigare prover och inte årets.

Alla badplatser har olika förhållanden, därför tas det tre prover på vattnet under sommaren. Ifall en badplats får ett dåligt prov testas vattnet fler gånger.

– Då är det för att se om det bara var något kortvarigt, eller om det finns ett långvarigt problem, säger Anna Hagberg.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.