Kvinna allvarligt skadad efter älgkrock

Öland ,

Strax innan klockan nio på onsdagskvällen inträffade en trafikolycka på länsväg 136 på Öland. En personbil hade då krockat med en älg strax norr om Sandvik. I personbilen färdades två personer.

– Båda är avförda till sjukhus, säger Mikael Darell, operatör vid trygghets- och larmcentralen i Kalmar.

Den ena personen, en man i 70 till 75-årsåldern ska vara lindrig skadad, enligt Region Kalmar län. Mannen ska vara hemmahörande i Kalmar län och vara inlagd på vårdavdelning. Skadeläget för den andra personen, en kvinna i 65 till 75-årsåldern uppges vara allvarligt. Även hon är hemmahörande i Kalmar län och inlagd på vårdavdelning.

Vägen fick stängas av i samband med räddningsarbetet och enligt uppgifter till trygghets- och larmcentralen bildades det långa köer. Älgen avled i samband med olyckan.

Här ska olyckan ha inträffat:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.