Information inför röstning är klar

Öland Artikeln publicerades

Nu är kommunernas broschyr färdigställd inför folkomröstningen 26 maj. På fem sidor listas för och nackdelar med en sammanslagning.

Inför förra folkomröstningen för tio år sedan fanns en broschyr tillgänglig för de som skulle rösta. Nu har en liknande sammanställs i samarbete mellan Mörbylånga kommun och Borgholms kommun.

Ja- och Nej-sidan har fått bidra med argument och de står tydligt uppradade. Men det finns även med information om vad en folkomröstning är samt vad som händer om resultatet blir ja och vad som händer om folket röstar nej.

För att folk ska kunna prata med olika partier och ställa frågor så finns kontaktuppgifter till företrädare för de olika partierna i båda kommunerna.

I broschyren står det att materialet och slutsatserna i den utgår ifrån utredningen Öland en kommun, som gjordes 2018 samt utredningen, En studie av möjliga effekter vid en eventuell sammanslagning av Borgholm och Mörbylångas kommuner, som gjordes av SKL 2017.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.