Husbilskaravan fyller Ölandsbron: "Blir en mäktig syn"

Öland/Kalmar Artikeln publicerades

Husbilsföreningen Carthago Owners Sweden har bestämt träff på Öland.

I början av maj går en jättelik husbilskaravan över bron.

– Det måste bli en mäktig syn, säger ordförande Anett Bentén.

Den 4 maj blir det stor husbilskaravan över Ölandsbron. ”Det är nog en av de häftigaste sakerna vi gör så här långt”, säger Anett Bentén ordförande i Carthago Owners Sweden .
Foto: Privat
Den 4 maj blir det stor husbilskaravan över Ölandsbron. ”Det är nog en av de häftigaste sakerna vi gör så här långt”, säger Anett Bentén ordförande i Carthago Owners Sweden .

Förra året hölls fyra träffar runt om i landet och i år planeras fem. En av dessa hålls alltså på Öland. Den 4 maj är nämligen planen att först samlas vid Forsbergs Fritidscenter i Kalmar, för att sedan med ett 30-tal husbilar köra över Ölandsbron i tät karavan, och därefter åka till campingen på Kapelludden.

Enligt ordföranden Anett Bentén blir karavanen, som dessutom kommer att filmas av drönare då man fått flygtillstånd, att bli ett av de häftigaste inslagen i föreningens 1,5-åriga historia.

– Jag fick den här bilden framför mig av den här fantastiska bron med vattnet och Öland och så en hel rad med stora vita bilar. Vi kommer att fylla upp Ölandsbron. Det måste bli en mäktig syn, säger hon.

Carthago är ett tyskt premiummärke med i nuläget cirka 1 300 registrerade bilar i Sverige. Den rikstäckande föreningen Carthago Owners Sweden har i dagsläget 600 medlemmar på Facebook och drygt 200 ekipage i föreningen.

Enligt Anett Bentén växer föreningen så det knakar, mycket tack vare att den är internetbaserad och har ett stort engagemang bland medlemmarna i Facebook-gruppen.

– Så fort man har en fråga om bilen eller vart man ska ta vägen så får man svar inom några sekunder och det är alltid någon som svarar. Det ligger i tiden, förr kunde man skicka ett brev med posten men det funkar inte idag, utan det är så här folk vill ha det, säger hon.