Hotade att slänga bensinbomber på bostad

Borgholm Artikeln publicerades

En man åtalas för olaga hot efter att ha skickat flera sms där han hotat att döda sin tidigare partner och hennes föräldrar.

Den 30 juli kontaktar en kvinna i Borgholm polisen efter att ha mottagit tre hotfulla sms från sin tidigare partner. Mannen har i meddelandena riktat dödshot både mot kvinnan och hennes föräldrar. Dagen efter mottar kvinnan ytterligare hot där det bland annat står att det kommer slängas bensinbomber på kvinnans föräldrars hus, samt hennes egen bostad, om mannen skulle anhållas.

Bild från polisens förundersökning.
Bild från polisens förundersökning.

Kvinnan är sedan många år tillbaka separerad från mannen, men har ett gemensamt barn tillsammans med honom. I förhör uppger kvinnan att varken hon eller barnet har haft mer än enstaka kontakter med mannen sedan separationen - något som mannen enligt henne har haft svårt att acceptera.

Förra året skickade kvinnan in en polisanmälan efter att ha mottagit hot från mannen. Utredningen lades då ned och kvinnan ska efter det inte ha hört någonting mer från honom fram tills händelsen den 30 juli.

Mannen själv erkänner anklagelserna om olaga hot för de sms som skickades den 30 juli, men nekar till att ha skrivit de hotfulla meddelanden som skickades dagen därpå. Mannen hävdar att det var en bekant till honom, vars namn han inte vill uppge, som skrev sms:en.

I förhör uppger mannen att anledningen till att han skickade de första hoten var att han lider av tvångstankar och tvångshandlingar som han vid tillfället saknade medicinering för. Mannen uppger även att han inte menade allvar med det han skrev utan att han bara ”behövde få ut det”.

Mannen åtalas nu för olaga hot samt för ett fall av grovt rattfylleri som ägde rum tidigare i år. Mannen ska då ha kört alkoholpåverkad från sin bostad till en matbutik i Borgholm. Ett brott som mannen erkänner sig skyldig till.