Grupp av män försökte våldta kvinna i Borgholm

Borgholm Artikeln publicerades
Foto:TT

Cyklande kvinna attackerades och hölls fast av flera män.

Polisanmälan har gjorts.

Kvinnan vill tacka de tre män som kom till hennes undsättning.

Polisen har bekräftat att en anmälan har gjorts samt att det handlar om flera misstänkta gärningsmän.

Det var natten mot lördag när en kvinna var på väg hem från en restaurang i Borgholm som händelsen inträffade. Vid två-tiden på natten cyklade hon på en cykelväg mellan Borgholm och Köpingsvik.

Enligt uppgifter från en släkting skulle kvinnan cykla förbi en grupp med män som gick på vägen. Cykeln vältes omkull och en av männen ska ha satt sig på kvinnans ben och en annan man hållit fast henne.

Mannen som satt på hennes ben slet sönder hennes kläder och skrek åt henne. En av de saker som kvinnan kommer ihåg tydligt från händelsen är att det var ungdomar som pratade skånska som attackerade henne.

Tre andra män ska ha kommit springande för att hjälpa kvinnan. De fick bort de misstänkta gärningsmännen och ledde sedan kvinnan den resterande vägen till hennes bostad.

Det var först efter stöd från anhöriga som en polisanmälan gjordes under söndagen. Kvinnan var i chock och var rädd efter det inträffade.

En anmälan som polisen bekräftar att de fått in men inte vill uttala sig i detalj om.

– En anmälan har gjorts under söndagen, säger Maya Forstenius på polisens ledningscentral.

Kvinnan som råkade ut för våldtäktsförsöket har varit inne på polisförhör. Släktingen till kvinnan berättar att både de anhöriga och kvinnan själv vill tacka de tre män som ingrep och skrämde iväg de sex män som ska ha attackerat kvinnan.

Förhoppningen är att männen ska ta kontakt med polisen eftersom de har uppgifter om det inträffade.

Den cykel- och gångväg där händelsen inträffade är en väg där många går och cyklar både dag och nattetid under sommaren.

Vid den specifika platsen för händelsen, norra infarten till Borgholm, går en bilväg nära cykelvägen.

Kvinnan minns inte om de tre männen kom från en bil som stannat vid vägen eller om de kom gående och upptäckte vad som höll på att hända.

Släktingen och vänner till kvinnan är tacksam över att de män som hjälpte kvinnan och följde henne hem och såg till att hon var i säkerhet.

De tre männen som hjälpte henne ska ha varit mellan 20 -30 år och haft kostym på sig. Det var en av de tre som senare följde kvinnan hem till dörren.

På kort tid har polisen i Kalmar län fått in tre anmälningar om gruppvåldtäkt och nu en anmälan om försök till våldtäkt. Jacob Ihre på polisen i Kalmar har inga uppgifter om varför polisanmälan om våldtäktsförsöket inte har rapporterats till media.

– Det kan bero på att man prioriterar att utreda ett brott innan man rapporterar det till media om det är ett känsligt ärende.