Försäljningsstart av BoKlok-parhus – lotten avgör

FÄRJESTADEN Artikeln publicerades
Översiktsillustration av det nya kvarteret, BoKlok Smaragden i Färjestaden.
Foto: BoKlok
Översiktsillustration av det nya kvarteret, BoKlok Smaragden i Färjestaden.

BoKlok bygger sju parhus i Färjestaden. Försäljningen startar på Ikea i Kalmar och sedan är det lotten som avgör vem som väljer hus först.

Försäljningsstarten av parhusen är på torsdag kväll den 20 september. Alla intresserade får lämna en intesseanmälan och sedan dras en turordningslista som avgör vem som får välja lägenhet först.

– Vi tycker att vårt tillvägagångssätt är det mest rättvisa. Genom att utesluta budgivning gör vi husen tillgängliga för fler människor, utan att det tillkommer dolda kostnader eller att slutpriset blir mer än man förväntat sig eller har råd med. Samtidigt samlas alla kunder vid säljstarten vilket gör att alla får träffa sina blivande grannar. Det känns trevligt och ger förhoppningsvis en bra grund för ett härligt grannskap, säger Peter Johnson, projektledare på BoKlok, i ett pressmeddelande.

Det nya kvarteret, som ligger ett par kilometer från Ölands köpstad och hamnen, kommer att heta BoKlok Smaragden. Det ska bestå av sju parhus bestående av 14 lägenheter. Varje bostad är 117 kvadratmeter fördelat på fem rum på två plan. Varje bostad har även en liten trädgård.

Husen har precis börjat byggas och beräknad inflyttning är sommaren 2019.