Efter folkomröstningen: ”Nu väntar en tuff vecka”

Öland Artikeln publicerades
Anna-Kajsa Arnesson (C), vice ordförande i kommunstyrelsen och en del av den styrande majoriteten röstade på söndagskvällen ”ja” till att Öland blir en kommun, i Gårdby bygdegård.
Foto: Pia Olofsson
Anna-Kajsa Arnesson (C), vice ordförande i kommunstyrelsen och en del av den styrande majoriteten röstade på söndagskvällen ”ja” till att Öland blir en kommun, i Gårdby bygdegård.

Anna-Kajsa Arnesson (C), vice ordförande i kommunstyrelsen och en del av den styrande majoriteten röstade på söndagskvällen ”ja” till att Öland blir en kommun. Men hon skippar valvaka. ”Det är en tuff vecka som väntar.”

Är du nervös ikväll?

– Nej, det ska jag inte säga.

Vad gör du om det blir nej till en kommunsammanslagning?

– Då är det bara att köra vidare och se om vi kan utföra mer samarbeten på ön. Det behövs, det är alldeles tydligt.

Anna-Kajsa Arnesson planerar ingen direkt valvaka ikväll.

– Vi har en rätt tuff vecka framför oss, så jag behöver komma i säng i tid. På tisdag har Center-kretsen styrelsemöte. Det är lite för att samla ihop oss och diskutera valresultatet.

Liksom i de andra partierna finns det både de som röstar ja och nej till en kommunsammanslagning i Centerpartiet i Mörbylånga.

– Vi har hela tiden sagt att det här handlar inte om politik utan vad man känner och tycker. Det finns ingen ideologi bakom, ingen partipiska, säger Anna-Kajsa Arnesson, som även har kommunstyrelsens ordförande Matilda Wärenfalk (S) och andre vice ordförande Henrik Yngvesson (M) med sig på ja-sidan.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.