Efter bränderna – polisen intresserad av iakttagelser

Färjestaden Artikeln publicerades

En brand i Färjestaden och en brand strax utanför samhället inom loppet av några dagar.

Men i nuläget misstänker polisen inget samband.

– Det är klart att vi har tentaklerna ute om det skulle vara något som tyder på det, säger Ulf Martinsson.

För några dagar sedan blev en lagerlokal vid Hantverkargatan i Färjestaden totalförstörd i en kraftig brand. Och natten mot torsdagen brann restaurangen på Eriksöre Camping ner till grunden.

Två kraftiga bränder i och i närheten av Färjestaden på kort tid, men mer samband än så ser inte polisen i nuläget.

– Det är inte så jättelånga avstånd naturligtvis och det är ju kort tid emellan men de omständigheterna måste inte vara tecken på att det är ett samband. Men det är klart att vi har tentaklerna ute om det skulle vara något som tyder på det, säger Ulf Martinsson, förundersökningsledare.

Under torsdagen höll polisen en del förhör angående branden på Eriksöre camping, och fler förhör planerades under fredagen. Då det fortfarande var för varmt på platsen kommer den tekniska undersökningen att ske under fredagen.

En teknisk undersökning av brandplatsen på Hantverkargatan genomfördes däremot under torsdagen. Där har polisen också varit i kontakt med en del kringboende för att se om det finns några iakttagelser.

Polisen tar gärna emot tips om båda bränderna.

– Vi är intresserade av eventuella iakttagelser, stora som små, som man tror kan tänkas ha samband med de här händelserna, säger Ulf Martinsson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.