Brandmän hyllades med pris

FÄRJESTADEN Artikeln publicerades
Räddningschefen Rutger Thuresson och Nina Åkesson Nylander, ordförande för KD på Öland.
Foto: Privat
Räddningschefen Rutger Thuresson och Nina Åkesson Nylander, ordförande för KD på Öland.

Kristdemokraternas årliga Vitsippspris delades på torsdagskvällen ut till Ölands deltidsbrandmän.

– Det är jättekul att få en bekräftelse på att det vi gör här uppskattas, säger räddningschefen Rutger Thuresson.

Samtliga stationschefer på Öland var samlade i Färjestadens brandstation när priset överlämnades av Nina Åkesson Nylander, ordförande för KD på Öland. ”För att våra deltidsbrandmän på Öland dygnet runt skapar trygghet samt hjälper och skyddar människor och deras egendom när de är som mest sårbara”, löd motiveringen.

– Det var jätteroligt. Priset är till alla brandmän så det passade bra att någon från varje station var med i kväll, säger Rutger Thuresson.

Utmärkelsen ges årligen ut för att ”uppmuntra och förstärka positiva företeelser i närsamhället” och går till en enskild eller en organisation som uträttat något utöver det vanliga. Förutom ett diplom fick även brandmännen tårta och en vas.

– Platscheferna får ta det vidare ut på stationerna och informera om priset så får vi se om det blir något mer firande där, säger Rutger Thuresson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.