Årets ölänning firade dubbelt

Öland Artikeln publicerades

Anna Barkevall, vd för Böda kronocamping, blir Årets ölänning.

– Jag är chockad men väldigt glad, juryns motivering gör mig rörd.

Anna Barkevall, 34 år, får utmärkelsen för sin målmedvetna och djärva satsning för att utveckla familjeföretaget. Juryn prisar hennes starka entreprenörsanda och stora Ölandshjärta som gör henne till ett föredöme för alla unga som tror på en framtid på Öland.
Hon beskrivs som en sann visionär som har förmåga att förverkliga sina nyskapande idéer. I sommar överlämnas priset traditionsenligt ur kung Carl Gustafs hand vid ett evenemang på Solliden.
– Jag är ju en sann rojalist, så det ska bli speciellt och roligt, säger Anna Barkevall.
Hon är uppväxt på Öland men har i sitt vuxna liv bott på flera olika ställen. För två år sedan flyttade hon tillbaka.
– Det finns ingen bättre plats att bo på än Öland, det är skönt att vara tillbaka. Det bästa med ön är omväxlingen, säger Anna Barkevall och beskriver kontrasterna mellan pulsen i juli och lugnet en mörk novemberdag.
Men vidare lugnt har det inte varit på sistone.
Senaste året har varit händelserikt för Anna Barkevall och campingen. Strandbyn med 23 stugor och den nya restaurangen har färdigställts. En showskola för barn har utvecklats och så ska campinglivet i Böda bli dokusåpa.
– Jag sa till juryn när de ringde att normalt brukar jag ha andan i halsen den 1 juni, när säsongen börjar. Nu ska det bli skönt att bara ha driften att sköta, säger Anna Barkevall och skrattar.
I dag flyttade de två första gästerna in i den nybyggda strandbyn, vilket firades med en ceremoni och champagne. Som av en händelse blev det en flaska bubbel över.
– Jag hoppas vi la champagnen på kylning för den ska jag och min man gå ut och smälla på balkongen nu.