55-åringen sågs köra i riktning mot Flakeböle

Öland Artikeln publicerades

Vid 15.30-tiden dagen då dubbelmordet på Öland tros ägt rum sågs den misstänkte 55-åringen köra i riktning mot Flakeböle.

Iakttagelsen gjordes av ett vittne som var på väg hem från Löttorp. Detta hade svängt av 136:an och körde på Vedbormsvägen då han fick syn på en vit skåpbil med gröna linjer på sidan.

- Han körde i riktning mot Gustaf och Annikas hus men jag tappade honom ur sikte ganska snart, berättade vittnet.

De inledande dagarna var rättssalen fylld med intresserade som följde förhandlingen. I dag, onsdag, är det gott om lediga platser i åhörarbänkarna.

  Onsdagen första vittne var den person 55-åringen kontaktade den 13 december och vädjade om ett lån.

  - Han verkade under samtalet mycket stressad och uppgav att han behövde 25 000-30 000 kronor. Detta eftersom lån förfallit och det fanns risk att han fick gå från sitt hus.

  55-åringen fick aldrig några pengar.

  Under resten av dagen kommer ett flertal andra vittnen att höras om sina kontakter med 55-åringen.

  Under förmiddagen hördes de två personer som hört ett eller två hagelskott från Flakebölehållet den 13 december. Att det var frågan om ljud från ett hagelgevär var båda övertygade om. Däremot kan de inte ange någon exakt tidpunkt.

  Det ena vittnet tror att hon hörde skottljud mellan 19.15 och 21.15 medan det andra preciserar tiden till mellan 18 och 20. Men det senare är inte säker på vilken dag utan bara att det var någon gång under veckan.