Annons

VM-backen stannar i Pittsburgh

Ishockey • Publicerad 13 september 2019
Marcus Pettersson, i mitten, firar ett av sina två mål i Pittsburgh förra säsongen. Nu har han skrivit på för ytterligare en säsong.
Marcus Pettersson, i mitten, firar ett av sina två mål i Pittsburgh förra säsongen. Nu har han skrivit på för ytterligare en säsong.Foto: Gene J. Puskar/AP/TT

Pittsburgh förlänger kontraktet med den svenske VM-backen Marcus Pettersson med ett år.

Den 23-årige backen värvades till Pittsburgh från Anaheim i början av december i fjol.

Annons

"Marcus är en smart och pålitlig back som förstärkte vår backsida. Vi har tur som har en så duktig, ung försvarare av hans kaliber i vår topp-sex-uppsättning", säger general managern Jim Rutherford till lagets webbplats.

Pettersson spelade 84 matcher, trots att grundserien innehåller 82 omgångar, den senaste säsongen på grund av att han bytte lag. Det blev 25 poäng, varav två mål, och +17 i plus-minus-statistiken. Han spelade också i Pittsburghs fyra slutspelsmatcher.

Den förre Skellefteå-backen spelade i VM i Slovakien i våras.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons