Annons

Kommunen uppmanar att koka dricksvattnet

Högsby kommun uppmanar hushåll i Berga att koka dricksvattnet. Anledningen är att det kan innehålla kolibakterier.
Högsby • Publicerad 16 september 2017

Ett provresultat från i går kväll visade att dricksvattnet i Berga låg precis över gränsen gällande mängden kolibakterier. Kommunen uppmanar nu Bergaborna att koka sitt dricksvatten innan de dricker det.

– Det kan vara allvarligt men vi vet inte. Det är viktigt att folk kokar vattnet för att minimera riskerna att bli sjuk, säger Jens Karlsson som är tillförordnad VA-chef i Högsby kommun.

Annons

Jens Karlsson menar att det också skulle kunna röra sig om en felaktig mätning. Därför har det gjorts flera nya mätningar runt om i Berga. De provresultaten kommer dock inte innan måndag. Tills dess rekommenderas att vattnet kokas.

– Uppmaningen kvarstår tills vi går ut med något annat, och det kan vi göra tidigast måndag, säger Jens Karlsson.

Extra klor har tillsatts i vattnet för att ta död på eventuella kolibakterier och Högsby kommun varnar därför att vattnet i Högsby och Allgunnen kan smaka lite klor de kommande dagarna. Detta är dock inget farligt och problemet med bakterierna gäller enbart boende i Berga.

Martin SöderbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons