Annons

Västeråsspelare drabbad av hjärtproblem

Ishockey • Publicerad 14 november 2019
Lukas Zetterberg. Arkivbild.
Lukas Zetterberg. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Västeråsforwarden Lukas Zetterberg har sjukskrivits i fyra veckor efter att ha drabbats av hjärtproblem i samband med onsdagens bortamatch mot Modo i hockeyallsvenskan. Zetterberg, utlånad från SHL-laget Brynäs, kände att hjärtat slog oregelbundet och lämnade självmant isen. På sjukhus i Örnsköldsvik konstaterades att han drabbats av förmaksflimmer.

"De sövde ner honom och gjorde en elkonvertering för att få tillbaka hjärtat i normal takt, vilket lyckades direkt. Allt har gått bra och alla värden är bra nu", säger Lukas pappa Patrik Zetterberg, som också är Västerås sportchef, i ett pressmeddelande.

Annons

Lukas Zetterberg kommer under de närmaste veckorna att undersökas kontinuerligt av båda klubbarnas läkarteam.

"Det absolut viktigaste nu är att Lukas mår bra och blir bättre. När något sådant här händer kommer hockeyn i andra hand", säger Brynäs herransvarige Michael Sundlöv.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons