Varberg öser på – vann toppmötet med Norrby

Då pratar förstås spelarna om allsvenskan.
Eller?
Fotboll • Publicerad 15 juni 2019
Varbergs Nahom Girmai Netabay inledde målskyttet i segern mot Norrby.
Varbergs Nahom Girmai Netabay inledde målskyttet i segern mot Norrby.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Varberg fortsätter att ösa på i toppen av superettan-fotbollen. I toppmötet hemma med Norrby kom lagets tionde seger på tolv matcher och därmed befäster Varberg sin plats som serieledare.

Västkustlaget, som inte förlorat en match hittills under säsongen, sprang ifrån till 3–0 sedan mittfältaren Nahom Girmai Netabay gett Varberg ledningen redan efter sex minuter. I andra halvlek följde sedan en reduceringsvåg av Norrby. Gästerna gjorde både 1–3 och 2–3, det senare på tilläggstid, men närmare kom man aldrig.

Blygsam målsättning

Varbergs seger innebär att avståndet ned till tvåan Mjällby nu är hela sju poäng. Trots det svävar laget inte iväg.

– Tar vi fyra poäng till har vi garanterat säkrat kontraktet. Gör vi det kan vi sätta nya mål, säger Astrit Selmani som satte 3–0 i den 66:e minuten.

Målvakten August Strömberg håller med.

– Självklart hoppas jag på allsvenskan. Det gör jag alltid. Men först ska vi ta tillräckligt med poäng för att säkert klara kontraktet, säger han till GT.

Norrby halkade ned från tredje till fjärde plats i tabellen, då IK Brage tog en tung 2–0-seger hemma mot Trelleborg och seglade upp som ny trea, dock med en match mer spelad än Norrby.

Dramatik på Stora Valla

Samtidigt slog Dalkurd Frej med 3–1 på bortaplan och gick upp på femte plats.

Det spelades även ett bottenmöte i Växjö där Öster, näst sist i tabellen, spelade 2–2 mot jumbon Brommapojkarna.

Samma resultat såg det ut att bli mellan Degerfors och nykomlingen Västerås, som båda hade 15 poäng inför den tolfte omgången. Men Jacob Ortmark ville annat och avgjorde mötet på Stora Valla i den 96:e (!) minuten med en frispark från långt håll. Därmed vann Degerfors med 3–2.