Annons

Väpnat rån mot matbutik

Coop Konsum Norrliden utsattes sent på måndagskvällen för ett väpnat rån.
Kalmar • Publicerad 5 mars 2018 • Uppdaterad 6 mars 2018
På måndagsmorgonen var väktare på plats i butiken.
På måndagsmorgonen var väktare på plats i butiken.Foto: Jonatan Nilsson

Polisen fick larm om händelsen klockan 22.43. En man ska ensam ha rånat butiken beväpnad med ett stickvapen och därefter sprungit från platsen.

Ett kassabiträde ska vid rånet ha blivit skuren i tummen men skadan krävde inte sjukhusvård, enligt polisen.

Annons

Gärningsmannen ska ha tilltvingat sig en okänd summa kontanter från butiken.

– Vi har spärrat av i butiken och kommer att ta dit tekniker under morgondagen för att göra en brottsplatsundersökning. Och så kommer vi att säkra övervakningsfilm ifrån platsen för att kunna gå vidare, säger Anders Olsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Strax före klockan 7 på tisdagsmorgonen hade ingen gärningsman gripits. Butiken var då öppen som vanligt, men en väktare var på plats i butiken och en kassa var avspärrad i väntan på polisens brottsplatsundersökning.

Butiksrånet rubriceras som grovt rån.

– Det blir ofta det när det är butiksrån och främst då när man man använder vapen, kniv eller tillhygge. Då tar ärendet ofta en grövre karaktär, säger Kim Hild, presskommunikatör på polisens ledningscentral.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons