Annons

Vändningen: Stockholm får Diamond League-status

Friidrott • Publicerad 21 oktober 2019
Diamond League-galan blir kvar i Stockholm. Arkivbild.
Diamond League-galan blir kvar i Stockholm. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Ingen mer Diamond League-gala i Stockholm. Det var beskedet för en månad sedan, och som då även bekräftades av Jan Kowalski, tävlingschefen för den svenska friidrottsgalan.

Men när tävlingarna för säsongen 2020 presenterades – då fanns Stockholm med på listan.

Annons

– Vi fick besked från styrelsen tidigare om att vi inte skulle vara med. Vi trodde inte att det skulle ändras. Men nu var det generalförsamling och då har styrelsen lyssnat på synpunkter och kommit fram till att ta ett steg i den här riktningen och ha med Stockholm 2020, säger Kowalski till Expressen.

Tävlingen i Stockholm kommer att avgöras den 24 maj.

Övriga Diamond League-galor: Doha, 17 april, Kina, 10 maj, Shanghai, 16 maj, Rom, 28 maj, Rabat, 31 maj, Eugene, 7 juni, Oslo, 11 juni, Paris, 13 juni, London, 4 juli, Monaco, 10 juli, Gateshead, 16 augusti, Lausanne, 20 augusti, Bryssel, 4 september, Zurich, 11 september.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons