V släpper fram Löfven

Politik Artikeln publicerades

Vänsterpartiet släpper fram S-ledaren Stefan Löfven i fredagens statsministeromröstning.

Men V-ledaren Jonas Sjöstedt ger sitt stöd med hot om framtida misstroendeförklaring.

– Jag har samtalat med Stefan Löfven. Vi har kommit överens om ett antal punkter, om andra inte, säger Jonas Sjöstedt på en pressträff.

– Klausulen om att V inte ska få inflytande är nu i praktiken är tillintetgjord. Vi kommer att ha politiskt inflytande över mandatperioden.

Enligt Sjöstedt har Löfven lovat att försvara jämlikhetsreformerna som S, MP och V genomförde under förra mandatperioden

Vänsterpartiet hotar Stefan Löfven med misstroende, om den nya S-MP-regeringen lägger fram förslag om marknadshyror och försämringar av arbetsrätten.

– Då kommer vi att avsätta Stefan Löfven, säger Jonas Sjöstedt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.