Annons

Ladugård totalförstörd – polisen utreder misstänkt mordbrand

Sent på onsdagskvällen kom larm om en brand utanför Bäckebo i Nybro kommun.
Bäckebo • Publicerad 21 november 2018 • Uppdaterad 22 november 2018

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen strax före klockan 23.30. Det brann i en ladugård.

– Det var fullständigt övertänt när vi kom fram, säger Finn Jensen, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Nybro.

Annons

Det skulle finnas flaskor med gasen acetylen vid eller nära branden och räddningstjänsten försökte lokalisera dem.

– Inriktningen är att skydda intilliggande hus, branden är 30-50 meter bort. Det kommer att bli en långvarig insats enligt räddningsledare på plats där ute, säger Jensen.

Han har inga uppgifter om att det är några djur i ladugården. Inte heller ska personer ha skadats fysiskt vid branden.

Däremot ska det finnas maskiner i ladugården, enligt polisen.

Räddningstjänst från Nybro, Orrefors och Alsterbro var på plats till en början. Senare under natten kunde delar av insatspersonalen lämna platsen.

Brandorsaken är oklar, men polisen rubricerar händelsen som mordbrand. Två timmar efter larmet ska branden inte ha spridit sig vidare från ladugården, enligt polisen.

Vid 02-tiden uppger Finn Jensen att branden är under kontroll och att det inte blivit några explosioner på grund av gasflaskorna. Ladugården fick brinna ner.

Vid 05-tiden på torsdagsmorgonen arbetar räddningstjänst fortfarande på platsen.

– Räddningstjänstens prognos är att det kommer att ta 12 timmar fram till att ladugården brunnit ner helt, säger Kim Hild, vid polisens ledningscentral strax innan klockan åtta på morgonen.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons