Unga erbjöd sex på hotell

Nyheter Artikeln publicerades

Tre unga kvinnor knackade på hos hotellgästens dörr och erbjöd honom sex för 1 500 kronor. Mannen tackade ja och fixade fram pengar. Nu är han misstänkt för brott mot sexköpslagen.

I februari förra året tog en 36-årig företagare från Göteborg in på hotell i centrala Kalmar.
På kvällen hade tre kvinnor, 19–21 år, varit ute på stan och druckit öl. På puben kom de in på att de var i behov av pengar.
Under diskussionen föddes tanken på att uppsöka något hotell för att se om de kunde hitta någon ”torsk”. Sagt och gjort, de gick de i?väg för att sätta sina planer i verket.
– Det var meningen att vi skulle ta pengarna och sticka. Om inte det gick fick vi väl ha sex med mannen alla tre, har en av kvinnorna berättat för polisen.
Den första rumsdörren de knackade på öppnades av en man som förklarade att han inte var intresserad av deras eskortservice. De vände sig då till en annan hotellgäst som inte var lika svårflirtad utan släppte in kvinnorna på sitt rum.
Efter en del dividerande prutade göteborgaren ner priset för en stunds samvaro från 3 000 till 1 500 kronor. Men det gick inte riktigt som han hoppades. Det kom inte mycket längre än till lite hångel.
Efter en stund föreslog en av tjejerna, som tagit av sig de flesta av sina klädesplagg, att de skulle ge honom massage i badkaret. Han accepterade och försvann in i badrummet.
– Då bestämde vi oss för att dra i väg med men han hann komma ut. Det var inget vi bestämt. Från början hade vi tänkt att han skulle få valuta för pengarna, har den 21-åriga kvinnan berättat.
I det läget började mannen inse att han inte skulle få det han var ute efter. Viss palaver uppstod och i samband med detta flydde de halvnakna tjejerna ner i receptionen och påstod inför en anställd på hotellet att de blivit utsatta för våldtäktsförsök. Men de återvände till mannens hotellrum och bytte där till sig sina kvarlämnade kläder mot de 1 500 kronor han gett dem.
Kvinnornas berättelser om vad som hände på hotellet är relativt samstämmiga. Mannens version är dock en annan. Enligt honom var det aldrig tal om att sexuellt umgänge.
Någon förklaring till varför besökarna tog av sig kläderna har dock den 36-årige göteborgaren inte kunnat lämna. Han hävdar även att han aldrig gav dem några pengar utan att de stal dem från honom. Under senvintern eller våren får han redogöra för händelsen i Kalmar tingsrätt, där han nu står åtalad för köp av sexuell tjänst som brottet heter.