Annons

Fem döda i helikopterkrasch i New York

Alla fem ombord på en helikopter som kraschade i East River i staden New York har omkommit, bekräftar räddningstjänsten för ABC News.
USA • Publicerad 12 mars 2018
Olycksplatsen i East River.
Olycksplatsen i East River.

– Piloten tog sig loss själv, de andra fem gjorde inte det. De satt fast med bälten och behövde skäras loss, säger räddningstjänstens Daniel Nigro.

Dykare fick ut passagerarna, varav två förklarades döda på plats, i starka strömmar och i iskallt vatten. Övriga tre fördes till sjukhus i kritiskt tillstånd men överlevde alltså inte, enligt ABC:s uppgifter.

Annons

Kraschen i floden öster om Manhattan, nära norra delen av Roosevelt Island, inträffade klockan 19 lokal tid. Helikoptern var av typen Eurocopter AS350, enligt USA:s myndighet för flygtrafik. Enligt polischefen James O'Neill hade den hyrts av fotografer.

Eric Phillips, talesperson för stadens borgmästare Bill de Blasio, twittrade i ett tidigt skede att minst en person överlevt kraschen.

I en film som lagts upp på Twitter, som ser ut att visa olyckan, ses en röd helikopter sjunka ned mot vattnet i skymningen för att sedan tippa över på högra sidan.

Olycksorsaken är oklar, men lokala medier rapporterar om att piloten skickat ut ett meddelande om motorproblem strax före kraschen.

KB/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons