Annons

Tre belönas med kulturstipendier

Josefine Ansved, Emma Adbåge, och Höllywood Studios får regionförbundets kulturstipendier 2013.
Nyheter • Publicerad 25 oktober 2013
Josefine Ansved
Josefine AnsvedFoto: 
Emma Adbåge
Emma AdbågeFoto: 

Emma Adbåge, som är barnboksförfattare, illustratör och formgivare bosatt i Bråbo, Oskarshamns kommun, får ett belöningsstipendium på 10 000 kronor. Bland Emmas mest kända barnböcker kan nämnas böckerna om Leni och Sven. Emma var en av de illustratörerna som representerade Sverige på världens största barnboksmässa i Bologna 2013.

Josefine Ansved, Kalmar, studerar flöjt och piccola på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon har läsåret 2013/2014 blivit antagen till studier vid Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien. Hon har tilldelats ett arbetsstipendium på 50 000 kronor.

Höllywood Studios i Högsby, är en ideell förening för företag, föreningar, organisationer och privatpersoner som arbetar inom kreativa näringar som till exempel film, foto, webb-tv, mode och design. Föreningen skapar mötesplatser, nätverk och event och arbetar långsiktigt för att ungdomar ska få praktik och utbildning inom media och kultur och en positiv upplevelse av regionens och landsbygdens möjligheter. Föreningingen får ett arbetsstipendium på 50 000 kronor.

Katarina Sandström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons