Annons

Totalt strömavbrott på Gotland – igen

Gotland drabbades återigen av ett totalt strömavbrott. Hela ön var utan el mellan klockan 14.40 och 15.15 på tisdagen, enligt Gotlands energi.
– Det var ganska kort den här gången, säger Mikael Björnér, kommunikationsansvarig på Vattenfall Eldistribution, till TT.
Publicerad 11 september 2018

Gotland har haft en mängd strömavbrott den senaste tiden. Strömavbrotten sker i samband med det underhållsarbete som Vattenfall utför för att säkra elförsörjningen mellan ön och fastlandet.

– Det var ett tekniskt fel som uppstod i samband med ombyggnationsarbetet i kontrollanläggningen i Ygne, säger Mikael Björnér.

Annons

– Vi säkrar elförsörjningen till ön för 25 år framåt.

Risken för avbrott är förhöjd i ytterligare två veckor när systemet ska testköras.

Mikael Björnér beklagar alla problem som orsakats av strömavbrotten. Han uppmanar kunder som fått skador på egendom eller utrustning att skicka in ett skadeståndsanspråk.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons