Annons

Tio års fängelse för knivhugg vid svartsjuka

Brott • Publicerad 22 maj 2019
Den kvinna som misstänktes för ett mordförsök i Borås tidigare i år dömdes av Borås tingsrätt till tio års fängelse. Arkivbild.
Den kvinna som misstänktes för ett mordförsök i Borås tidigare i år dömdes av Borås tingsrätt till tio års fängelse. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery

Den kvinna som misstänktes för ett mordförsök i Borås tidigare i år dömdes på onsdagen av Borås tingsrätt till tio års fängelse.

Kvinnan har knivhuggit mannen i halsen med två hugg medan han låg och sov. Han lyckades ta sig ut på gatan och fick hjälp av allmänheten att komma till sjukhus. Kvinnan, som tidigare var ostraffad, döms för mordförsök och ringa narkotikabrott.

Annons

– Det är en rimlig påföljd enligt mig. Jag har inte läst domen särskilt noga än men straffet är i princip i enighet med mitt yrkande, säger assistentåklagare Joel Pollnow till .

Det var svartsjuka som låg bakom dådet. De två hade träffats under några år men mannen ville avsluta förhållandet. Kvinnan menar att hon inte haft uppsåt att döda men att hon drabbats av en impuls.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons