Annons

Talangen lämnar NHL för Kärpät

Ishockey • Publicerad 27 augusti 2019
Jesse Puljujärvi lämnar Edmonton för att återvända hem till Kärpät. Arkivbild.
Jesse Puljujärvi lämnar Edmonton för att återvända hem till Kärpät. Arkivbild.Foto: Jason Franson

Efter tre misslyckade NHL-säsonger i Edmonton vänder den finländske talangen Jesse Puljujärvi hem igen.

21-åringen har skrivit ettårskontrakt med Uleåborgsklubben Kärpät. I avtalet finns en klausul som gör att Puljujärvi har rätt att flytta till NHL fram till den 1 december.

Annons

"Kroppen känns pigg och jag är frisk. Det är kul att komma tillbaka till Kärpät och hjälpa laget", säger Puljujärvi till Kärpäts webbplats.

Puljujärvi dominerade i det finska JVM-lag som tog guld 2016 och han valdes på sommaren som fyra vid NHL-draften av Edmonton.

Hans tre första säsonger i NHL blev inte som han tänkt sig, han blev aldrig ordinarie och fick tillbringa mycket tid i farmarlaget i AHL. Puljujärvi har också haft en höftskada.

Efter den senaste säsongen sade Puljujärvi att han ville byta NHL-lag, men fick aldrig något erbjudande och valde därför att återvända till Kärpät.

"Jesse är klubbens egen produkt och hans fysik, teknik och talang räcker garanterat för spel i NHL. Vi vill vara med och hjälpa honom mot det målet", säger Kärpäts sportchef Harri Aho.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons