Annons

Svordomar väckte Skuru – men Sävehof vann

Skurus assisterande tränare Carl Tagessons svordomar väckte laget.
Men mästarklubben Sävehof höll ändå ifrån och vann den första SM-finalen i Eriksdalshallen i Stockholm med 24–22.
Handboll • Publicerad 13 maj 2019
Sävehofs Elin Hallagård jublar över ett mål i finalmatchen mot Skuru.
Sävehofs Elin Hallagård jublar över ett mål i finalmatchen mot Skuru.Foto: Erik Simander/TT

Nytt för årets SM-slutspel i handboll är att både damernas och herrarnas final spelas i bäst av fem matcher. Under måndagskvällen inleddes mötet mellan Skuru och Sävehof i Eriksdalshallen i Stockholm.

Efter 12–12 i första halvlek rivstartade det regerande mästarlaget Sävehof i andra. Olivia Mellegård, Emma Ekenman Fernis, Johanna Forsberg (två mål vardera) och Elin Hallagård gjorde tillsammans sju raka mål, bortalaget gick upp till en 19–12-ledning, och matchen såg ut att vara avgjord.

Annons

Skuru tog timeout mitt i målkavalkaden, med drygt 20 minuter kvar.

Tränarens utbrott

– Tjejer, nu håller vi fan på att vika ner oss. Eller hur? Vi springer inte hem, skjuter i idiotlägen. Nu får vi börja höja upp oss. Spela som ett lag, sade assisterande tränaren Carl Tagesson, tydligt upprörd, i TV12.

Nackaklubben höjde sig efter Tagessons utbrott och gjorde bland annat fyra raka mål när hemmalaget gick från 13–20 till 17–20.

– Det blev lite väl dramatiskt i slutet. Efter tio minuter i andra kändes det som att "vi har det här" och kunde ta det lugnt, men det kunde vi inte, säger Sävehofs Hallagård till TV12.

"Hjärnspöken"

Med åtta och en halv minut kvar av ordinarie tid gjorde Skurus Elin Hansson 20–21 och matchen fick en spännande avslutning. Sävehof höll ändå ifrån, vann med 24–22, och har därmed en 1–0-ledning i matchserien i bäst av fem inför mötet i Partille på torsdag.

– Det blev lite darrigt ett tag. Men jag tycker ändå att vi är värda att vinna. Det går så fort, en sjumålsledning känns så säker, det blir mycket hjärnspöken. Men jag tycker ändå att vi behåller ett hyfsat lugn, säger tremålskytten Hallagård.

David Hjorter/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons