Annons

Sverige möter världsmästaren i november

Sverige mot USA, VM-trean mot världsmästaren.
Det är vad som väntar i en träningsmatch i Ohio i november.
"Möjligheten att få mäta oss mot världsmästarna är givetvis bland det mest inspirerande som finns", säger förbundskapten Peter Gerhardsson.
Fotboll • Publicerad 18 september 2019
Kosovare Asllanis Sverige ställs mot USA i november. Arkivbild.
Kosovare Asllanis Sverige ställs mot USA i november. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Sverige får därmed chans på revansch efter förlusten i sommarens VM-gruppspel. Svenskorna föll då med 0–2 innan USA gick hela vägen i Frankrike och tog guldet – landets andra raka.

Matchen i Columbus, Ohio, spelas natten mot fredagen den 8 november svensk tid.

Annons

Det blir en avrundning på landslagsåret för Sverige, som innan dess spelar EM-kval mot Ungern (borta) och Slovakien (hemma) i början av oktober.

"Vi fick möta USA en gång under VM men hade gärna gjort det en gång till, vilket var väldigt nära att vi fick göra i en final. Nu får vi ett nytt möte i november och möjligheten att få mäta oss mot världsmästarna är givetvis bland det mest inspirerande som finns. Det ska bli jätteintressant", säger Peter Gerhardsson i ett pressmeddelande.

Sverige, som i somras tog VM-brons i Frankrike, inledde EM-kvalet med en 4–1-seger borta mot Lettland och mötet med USA är en möjlighet att få mäta sig med en av de bästa nationerna i världen.

"Det är viktigt för oss att få spela matcher mot de bättre rankade lagen i världen. Det ger oss bra utmaningar och viktig erfarenhet. Matchen mot USA samt matcherna vi får under Algarve Cup nästa år är därmed bra tillfällen för oss att få mäta oss mot den typen av motstånd", säger Gerhardsson.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons