Annons

Svenska programledaren ska dejta i brittisk tv

Nöje • Publicerad 14 september 2019
Ulrika Jonsson gifte sig med brittiske Lance Gerrard-Wright, som deltog som ungkarl i dejtingshowen "Mr Right", som Jonsson programledde. Arkivbild.
Ulrika Jonsson gifte sig med brittiske Lance Gerrard-Wright, som deltog som ungkarl i dejtingshowen "Mr Right", som Jonsson programledde. Arkivbild.Foto: Mark Earthy/AP/TT

Den svensk-brittiska programledaren Ulrika Jonsson kommer att delta i dejtingsåpan "Första dejten". I programmet paras deltagarna ihop med en helt okänd person för en romantisk middag på restaurang – medan allt filmas.

Jonsson har nyligen skilt sig från sin man Brian Monet efter elva års äktenskap. I ett öppet brev i tidningen berättade hon om hur äktenskapet saknat passion och att paret inte hade haft sex på åtta år.

Annons

Ulrika Jonsson kom till Storbritannien som tolvåring och har haft en lång tv-karriär där hon jobbat som väderpresentatör, nyhetsankare och programledare för bland annat brittiska "Gladiatorerna". Hon har vunnit kändisversionen av "Big brother" och tog sig 2017 till final i kändis-"Masterchef". En affär med fotbollstränaren Sven-Göran "Svennis" Eriksson som avslöjades 2002 orsakade stor skandal.

Avsnittet av "Första dejten" där Ulrika Jonsson ska vara med är ett specialprogram där flera brittiska kändisar letar efter kärleken. I Sverige sänds både brittiska och svenska versionen av programmet på SVT.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons