Annons

Svenska företag uppmanas se över beredskap

Ekonomi • Publicerad 15 november 2019
Demonstrationer och protester har hållits i Hongkong de senaste fem månaderna. Ibland har det lett till våldsamma sammandrabbningar mellan demonstranter och poliser. Arkivbild.
Demonstrationer och protester har hållits i Hongkong de senaste fem månaderna. Ibland har det lett till våldsamma sammandrabbningar mellan demonstranter och poliser. Arkivbild.Foto: Jae C. Hong/AP/TT

Svenska företag som finns i Hongkong uppmanas av Business Sweden i Kina att ta fram beredskapsplaner efter den senaste tidens våldsamheter, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.

– Det är två saker att tänka på, att följa informationen från myndigheterna och följa de råd som ges. Det andra är att arbeta med sina beredskapsplaner för olika eventualiteter och förbereda sig för olika utfall helt enkelt, säger David Hallgren, chef för Business Sweden Kina, till Ekot.

I dag finns cirka 200 svenska företag etablerade i Hongkong.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons